Saturday, 25 April 2015

A-Level Math And Logic

ASSALAMUALAIKUM..

Pada 25 April 2015 yang lalu, aku sertai A-Level Math and Logic Challenge yang diadakan di Sunway College. Memang seronok sebab aku pergi dengan kawan-kawan aku. Walaupun aku berpasangan dengan Atiqah, tapi persaingan itu tetap tidak mampu berlawan dengan persahabatan.

Aku datang sekolah tepat pukul 8 pagi. Tapi malangnya, aku terlupa bawa kalkulator. Waktu itu aku tak kisah sangat. Sebab aku datang hanya untuk mencuba nasib dan menjawab soalan-soalan matematik dan IQ yang bertaraf antarabangsa.
Sesampainya kat sekolah, aku jumpa Sarah, Ras, Hidayah, Khairuniena dan ramai lagi.
Mereka pun turut menyertai.

Dari kiri, Sarah, Ras dan Hidayah. 😀


Atiqah, Sarah, Ras dan aku!



Kami berempat lagi!!


Hidayah, aku dan Atiqah!


 aku dan Atiqah!

waktu ini kami dalam bas.. sibuk berselfie!

sekali sekala aku buat muka apa salahnya kan? comel apa 😂😂


Setibanya kami di Sunway College itu, aku tinjau kawasan sekitar itu dan tangkap gambar kawasan itu 😉

waktu ini baru keluar bas!




Selepas dah tinjau kawasan, aku, Atiqah dan Hidayah pun ambil giliran nak daftarkan nama dan kad pengenalan semua!
Opps! aku tertutup mata pulak 😄
Syahidah, Atiqah, aku dan Hidayah!! 😜


Amirah, aku dan Atiqah! Amirah ini satu tuisyen dengan aku dan Atiqah!



Lepas dah daftarkan diri, kami dibawa ke sebuah bilik untuk mendengar taklimat daripada kakak-kakak dan abang-abang kat sini,
Aku dan Atiqah selfie!

orang belakang yang bersedia!


Eh? Aku dan Atiqah lagi?


Kami ditayangkan beberapa pelajar yang disponsor untuk sambung belajar ke luar negara. Dan mengejutkan sekali sebab ada 2 orang pelajar yang terdiri daripada sekolah aku!
Pandai betul mereka itu!!


 Aku selfie!

Selepas habis tayangan dan taklimat.. kami dibawa ke Bilik lain pula dan terdapat ratusan pelajar daripada sekolah lain mungkin kolej pun ada kot. Sebab nampak macam dewasa pula.
Kebanyakkan cina. haha


Waktu ini dah habis peperiksaan.. Fuh! memang mencabar! Aku tak rasa aku boleh dapat pun.Hahaha
Sarah dan Ras!

Aku dan Atiqah kat tangga. Waktu ini nak turun daripada bilik tadi ke pintu keluar Sunway College ini.

Kami berempat lagi!


Dari kiri, Ras, Sarah, Hidayah, Atiqah dan aku!
Leganya peperiksaan dah tamat 😊

Kami semua wakil daripada SMK Puchong Utama 1!
Semua peserta daripada sekolah aku. ☺


Kami didepan Sunway University!!
Seronok dapat pengalaman macam ini.
Bas pun sampai tak lama lepas itu.. kami pun balik dengan senang hati!


Sekian sahaja daripada aku dan Atiqah!
Aku letak gambar kami berdua yang sweet ini sebagai penutup entri kali ini!
Ja-Ne!!

Ditaip oleh: Cahaya Pemaaf ❤