Tuesday, 21 October 2014

Jamuan Pengawas


بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ

Pada 18/10/2014,

Lembaga Pengawas telah mengadakan Program Jalinan Mesra di Bandar Kinrara Resort.
Sebagai seorang AMT pengawas,sudah semestinya aku menghadirkan diri 😁

 aku dan Atiqah merancang untuk memakai tudung bawal satin yang telah menjadi 'trend'.

 ni baju Atiqah pakai.. Rome!
ni baju aku pakai,Snow White!

Seperti tahun lepas,seawal jam 7 pagi aku datang kerumah Atiqah.
dan seperti tahun lepas juga,dia tak siap lagi -.-
selepas bersiap,lebih kurang 7.40 pagi kami ke sekolah..

Dalam perjalanan,kami berselfie!
 aku dan Atiqah ^^

sebelum itu,inilah baju yang aku pakai pada waktu itu..
tengok saja sudah tahu yang ni baju snow white..betul tak?
hahaha 😃

sampai sekolah,kami bergambar..
 ni gambar selfie kami di garisan merah 1!

ini pula gambar yang ditangkap oleh Khoo Sher Yun (tingkatan 1)
nampak  flawless gitu kan kami? hahahah

lepas itu,kami buat pendaftaran dikantin sekolah..
sebelum jamuan ni,hati aku terdetik yang Ashraf pakai baju merah..
dan sewaktu pendaftaran itu,aku betul2 nampak Ashraf pakai tshirt merah.
lebih kurang warna merah tudung aku itu!
memang kebetulan -.-

ada bermacam ragam pakaian yang aku nampak..
yang paling teruk sekali..
Irfan (tingkatan 3) hahaha..
dia ada ajak kami selfie..dia pakai tuala tutup kepala,baju tshirt lusuh dan kain pelekat.

teruk betulkan? ish-ish -_-

ni gambar selfie :)
waktu ini,Mr Blur and the gang..tengah berbual bual kosong kat belakang kami.

lepas pendaftaran itu,RisQah rasa sedih sangat......
sebab?
kami terpaksa berpisah lain-lain bas 😢

Atiqah naik bas c aku pulak naik bas b.
Atiqah duduk dengan Rossane.

aku pulak duduk dengan Hurul Aini Nafisah..
apapun,aku nak ucapkan Selamat Hari Lahir yang ke 14 tahun kepada Hurul Aini!
untung lah aku ~~duduk sebelah Birthday Girl..
May Allah bless You and always be happy dear..
control kemarahan itu 😊
hahaha 😉

sampai saja kat Hotel Resort tu..
aku terus tukar pasangan,aku dengan Atiqah..
lepas itu,kami beratur dengan panjang sekali...
sambil beratur itu,Kak Anis iaitu Kakak kandung Adwa minta aku dan Camelia untuk jadi flower girl.
muahahaha 😄 memang terkejut gila masa itu.
Camelia jadi watak Alice and the wonderland.

Kami terpaksa bagi pamplet aturcara majlis dan pen kepada VVIP.
memang tak boleh nak berkepit dengan Atiqah.
aku asik ke hulu hilir.
tapi nasib baik dia sudi nak duduk kat meja seorang dan tunggu aku habiskan kerja baru makan.
rasa sorry sangat 😐

lepas selesai kerja aku,aku dan Atiqah kene buat persembahan dikir barat..
teruk betul persembahan kami..awal-awal dan bermasalah sebab ada beberapa orang yang lupa step to down.
Then,masalah oleh pengkaroot iaitu Amir Muqri yang lupa lirik -.-
tapi tak apa,sebab kami buat ni pun untuk fun je :)
apa yang cacat kita lupakan ~

maaf,gambar tak cantik sebab aku screenshot from video :)

lepastu,aku dan Atiqah terus menjamu selera tak ingat dunia..hahahaha



ada banyak lagi..tapi malas nak tangkap gambar..
aku ambil sup cendawan dan roti..
tapi Atiqah yang habiskan sebab bagi aku tak sedap..
Sorryyyyyy :(

lepas itu kami makan nasi berlaukkan macam-macam..sedap gila!!
sambil makan,kami dipersembahkan oleh video-video yang gempak..
aku pun ada sebab aku AMT..hahaha
malu do -_- nasib baik comel..hahaha

lupa pulak nak bagitau,aku duduk sebelah Atiqah kat meja cerita Glee..
sebelah aku pada asalnya kosong..
lepas itu kak Zafirah duduk..hehe senyum sampai telinga beb :p

 ni kandid ok :)
 Kak Zafirah memang gorgeous sebab pakai gaun kembang yang ada besi tu..
untunglah kaya~
hahaha..
aku selfie seorang diri ~

 selfie dengan Atiqah ~
selfie dengan Kak Zafirah ~

Lepas ucapan,persembahan dan tangkap gambar beramai-ramai..
kami dibebaskan untuk bergambar ataupun buat apa-apa jelah.
aku pun tangkap gambar dengan adwa,niena dan irfan.

 with the beautiful Adwa! :)
dia jadi Angel ..
 with the old Irfan.hahaha
dia jadi Hussin (hantu kak limah)

 Me and Adwa ~~
OOTD RisQah ;)
with the awesome heroin~Khairuniena



nampak tak belakang tabir dia tu?
kan ada aku dengan Khairuniena..



Lupa nak bagitahu,aku dapat cabutan bertuah..
Aku dapat nama Aamir Khan iaitu pelakon Bollywood..
Omaggad!Thanks Aamir Khan..bertuah kau harini! ❤ you.
dapat fail warna hijau lagi 😐

dan tidak dilupa jugak, gift!

lepas itu,kami keluar menikmati pemandangan..
aku pun menangkap pemandangan indah resort ini!
















 ni waktu dalam perjalanan ke bas..
Pejabat Polis Daerah Serdang ~

 depan aku semuanya Cina -.-

 Khoo Sher Yun dan kawannya..

 Tadaa...akhirnya sampai jugak bas ^^

Bunga yang paling menarik sekali *_*
EXIT! dah nak sampai penghujung entry kali ini..
bye-bye 😁




 Inilah Snow White kita harini.


dan ini adalah outfit of the day  dari Noris :)

Assalamualaikum...
Ditaip oleh:Cahaya Pemaaf ❤