Tuesday, 10 December 2013

KISah SahAbat..Ada apa dengan Sahabat?



Salam perkenalan dari saya Norismahani..Anda semua boleh panggil saya Noris.
Saya nak bincangkan tentang Sahabat..sahabat adalah:

S:saya
A:akan
H:hilang
A:arah
B:bila
A:awak
T:tiada

jadi..are you understand?sahabat adalah rakan rapat atau pun rakan baik yang sentiasa ada bersama kita ketika senang dan susah :)..jika anda tak ada sahabat yang sentiasa bersama anda,anda perlu mencarinya secepat mungkin.Jangan riak dengan berkata "Tidak ada sahabat,aku still boleh bahagia!"..
tidak..ini salah semata-mata 8)..ingat balik!"sehebat manapun kita berdiri diatas kaki sendiri,kita tetap bergantung kepada orang lain." kita perlukan sahabat yang menyokong kita (bukan menikam belakang kita),sahabat yang membantu kita tatkala susah dan senang (bukan sahabat yang hanya ada ketika kita senang).Sahabat yang perlu kita ada,mestilah seseorang yang tak suka memburukkan perangai tak elok kita,tetapi menjaga nama baik kita..
p/s:Sahabat adalah rakan rapat yang tau banyak perkara pasal kita,jadi berhati-hati memilih sahabat ^v^

ini adalah sahabat baik saya dari kelas 1 Kental ^v^! (the best class on this year ^v^)..saya bersekolah di Smk Puchong Utama 1.
=dari kiri:Nurul Atiqah,Noor Hidayah,saya dan Nurul Nizzatul Izzah.

Kami memang rapat dikelas,setiap kali ada topik pembelajaran yang kami tak faham pasti kami akan mengulangkaji bersama-sama di sekolah pada awal waktu pagi di sekolah :)
Pro matematik sudah tentunya Noor Hidayah :) Nurul Atiqah pro subjek Geografi ;) Nurul Nizzatul Izzah amat berbakat dlm bidang seni dan saya pula pro subjek Sains ^v^ (ehemx3..pro ke?jap..perasan jap :pp)
hehe..saya sayang dorang 3 ni..

Sebenarnya,yang rapat dengan kami ada lagi seorang.Nama dia Noor Syahidah..tapi..malangnya,satu kelas kami (termasuk kami) ada konflik dengan dia.. *sorry,part ni tak boleh cerita,kita hidup tak baik burukkan orang* lagipun,ada benarnya..kata2 orang terdahulu..kalau berkawan rapat seeloknya nombor genap,kalau nombor ganjil selalunya persahabatan tidak berkekalan dan pasti salah seorang itu suka membuat masalah!
#take_a_note ^v^
Saya merupakan seorang pengawas disekolah ^v^ tapi..ramai yang menggelar saya sebagai pengawas paling garang! yeke saya garang? memey arr! -_-
haha :D saya ada 3 org kawan rapat pengawas.Tapi..seorang telah meletak jawatan :'( ..nama dia Dhamira Qistina.Dia kawan yang baik,sporting,memahami dan tidak hipokrit!
 ni gambar ketika jamuan pengawas ^v^ sebelah saya tu dhamira qistina.

gambar ni pulak dengan best friend forever saya!nama dia Nurul Atiqah ^v^..esok 12/12/13 birthday dia tau!sayang dia sesangat.dia memang kawan 'the best' yang pernah saya jumpa!majoriti perangai saya dan dia sejibik!!! memang tak boleh terpisah dengan izin-Nya.Tapi,ketika kami bergaduh walaupun kami berdua ni jenis keras kepala,(kepala memanglah keras -_-) tapi..ada sahaja perkara yang membuatkan kami berbaik semula..kadang-kadang kami gaduh pun tak sampai satu jam..haha XD itulah kami ^v^..kalau anda ada terjumpa kami berdua panggil "RisQah sahaja ye?" hehe :3

ada lagi sorang best friend saya nama dia Maryam..(ramai peminat ni!) dia comel,cantik uh!boleh cair bila tgok ;)
ni maryam :)
ni risqah :)
bila kami gabungkan kesemua nama jadi "QahRisMar" tp lebih sng disingkatkan "QaRisMa"..
kami bertiga memang berkarisma pon :pp haha :D..Maryam kurang rapat dengan kami..tapi..apa2 program dia mesti bersama kami :) ;)

Dari kanan:Nurin Batrisyia,Puteri Alia Husna,Nuramalina(my auntie),saya ^v^ 
Nurin dan Puteri Alia Husna kawan rapat pengawas :) diorang berdua dari kelas 1B.Diorang sangat baik. Seriously,tanpa dua orang ni.Geng kami pasti tak lengkap dengan keceriaan yang diwujudkan oleh Puteri dan Nurin.. (I <3 U guys)!
 DITAIP OLEH:CAHAYA PEMAAF đź’™